150 TL ve üzeri alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO

Sifon Demleme Ekipmanı ile Kahve Nasıl Demlenir?

Malzemeler:

*25 gr. orta ince çekilmiş kahve

*400 ml. su

*1 adet sifon kahve demleme ekipmanı

Hazırlanışı:

*Kahvenizi hazırlamadan önce sifonun içinde yer alan filtreyi sıcak suyla 30 saniye boyunca ıslatın. Bu işlem daha sağlam bir filtreleme yapmanıza yardımcı olacaktır. Sifonun ısıtıcısında sıcaklık değişimleri yaparken aletin çok sıcak ya da çok soğuk olmamasına dikkat edin.

*Isı düşüşlerinin keskin değil narin bir şekilde yapılması gerektiğini unutmayın

*Sifon aletinizin üst kısmına filtreyi iyice yerleştirin ve altındaki kancasını aletin tüp kısmına tutturun.

*Daha önceden ısıtıcıda kaynattığınız suyu sifonun alt haznesine dökün ve altındaki ısıtıcıyı açın.

*Sifonun üst haznesini alt haznenin üzerine koyun ancak biraz yan bırakın. Böylece üst haznede yer alan hava çıkar ve kahvenizin bir anda sıçrayarak kaynamasını engeller.

*Alt haznedeki su kaynamaya yaklaştığında üst hazneyi dik bir şekilde yerleştirin. Kaynayan suyun kahveyi yakmaması için uzun bir çubuk yardımıyla suyun derecesini düşürün. Arzu ettiğimiz derece bu noktada 94 derece.

*Çekmiş olduğunuz kahveyi üst haznenin içine boşaltın ve yalnızca 3 saniye ileri geri hareketini kullanarak karıştırın. Kahvenin tamamen karıştığından emin olun ve çubuğu çıkarın.

*Kahveyi karıştırdıktan sonra sifonun altındaki ısıtıcının derecesini düşürün. Yaklaşık 45. saniyede çubuk yardımıyla 3 saniye boyunca kahvenizi tekrar karıştırın ve çubuğu çıkarın.

*90. saniyeye geldiğinizde kahvenizi son kez çubuk yardımıyla karıştırın. Bu karıştırma işlemi de diğerleri gibi yalnızca 3 saniye sürsün ve ardından ısıtıcının altını kapatın.

*Damlama işlemi yaklaşık 45 saniye sürmeli. Üst haznede yer alan kahve ve su karışımı tamamen bittiğinde üst hazneyi yavaşça çıkartın. Burada üst haznenin kendiliğinden gevşemiş olmasına dikkat etin.

* Sifon kahve demleme ekipmanı ve kahvelerimnizi BURAYA TIKLAYARAK linten inceleyebilirsiniz.

* Kahvenizi bardağa döküp servis edin. Afiyet olsun!

Yorumlar (0)

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır